Ordburken

Roligt på jobbet…

Denna februari 2020. Inte en gnutta snö så långt ögat når. Men tulpaner! Och roliga uppdrag. I helgen som gick gjorde jag tvådagarskursen ”SkrivDittLiv” i Stockholm med 10 entusiastiska, nyfikna från olika landsändar. Vi fiskade minnen, dök ner i olika aspekter av livet, skrev och skrev, pratade självbiografier, skrattade mycket och darrade ibland på rösten. Det är en sådan ynnest att få leda en sådan helg. Vad bra jag har ordnat det för mig! Ledig dag på måndagen? Nej nej. Klockan 10 infann jag mig på Teater Tre på Södermalm för kollationering! Alla samlade, såväl teaterchef, producenter och turnéläggare som skådespelare, regissör, scenograf, tekniker, dramaturg (jag!), maskör, musikkompositör och… har jag glömt någon? Det var ’kickoff’ och repetionsstart på pjäsen vARG för 4-8 åringar. Jag har redan under ett par månader varit inblandad i skapandet av grundstoryn och nu ska det börja h ä n d a -på golvet. Om att bli arg, ilska, gränser… Ledig tisdag då? Nej nej. Jo lite sovmorgon faktiskt. Denna dag är en läs&responsdag. Jag läser tidiga utkast till de pjäser mina kursdeltagare på kursen ”Att skriva för teater” jobbar med under denna termin. Så olika ideer, så spännande att få vara med från embryostadiet och följa författarna genom alla faser av eufori, skaparfart, skrivstopp, tvivel, ”på-det-igen” och allt däremellan.
Jodå det kommer återhämtningsstunder och dagar. Det ser jag till.
Och jag har just nu så ROLIGT PÅ JOBBET. Tack.