Skriva för scenen

Teatertext är så mycket mer än dialog. Dialog är mer än prat. Att skriva för scenen är att leva sig in -vara nyfiken och modig. Jag varvar dramaturgiteori med utvecklande skrivövningar och livfulla samtal kring texter. Ibland hämtar vi inspiration från TV- och radioteater eller går och ser en föreställning. Under en längre kurs får deltagarna arbeta med egna scener som kan presenteras i en avslutande ”reading”. Kursen ges både på nybörjar- och fördjupningsnivå.

för vem?

Alla som vill prova på/komma igång med att skriva för teater. T ex amatörgrupper, folkhögskola, gymnasium, lärarfortbildning, teaterutbildningar, kulturskola, studieförbund.

upplägg

enligt överenskommelse. Önskar ni en enda kom-i-gång-dag eller återkommande träffar? Fungerar utmärkt som ett moment/block på  en skrivar- eller teaterlinje. Jag erbjuder även handledning till skrivande elever och pedagoger t ex under ett pågående pjäsarbete.

boka

Kursen ges på beställning. Ring eller mejla för offert/mer info!   Ges även som sommarkurs 2014 på Fridhems folkhögskola 4-8 augusti -öppen för alla!

< Tillbaka till Kurser…