Kurser & workshops

Läs här om mina olika kurskoncept och var du kan anmäla dig till aktuella kurser. Varje workshop går även att beställa som halvdag, heldagar eller ett antal träffar med skrivtid emellan. Vill du boka för din skola, arbetsplats, förening, ditt företag eller projekt – kontakta mig för offert.

• Skriv Ditt Liv

En kom-i gång-kurs i självbiografiskt skrivande. Har du livsberättelser du vill få på pränt? Utifrån ett minne, en särskild händelse, en period i livet, personer, en brevbunt, musik, fotografier…? Här får du kicken att komma igång och redskap att fortsätta!
Aktuell kurs:  Sommarkurser på Fridhems folkhögskola. Helgkurser i Stockholm. Ibland i Lendas (www.lendas.nu) och Online

•Skriv och Vandra

Du skriver med vidunderliga vyer,  på en sten vid havet, i skuggan av en olivlund eller intill en antik tempelruin…! Medan fötterna tar oss framåt processas skrivideerna i sin egen rytm. Dagsvandringar med enkel logi i den lilla byn Lendas på södra Kreta. Ibland dyker kursen upp i Sverige (senast MagasinetJäverön, Värmland)  eller ONLINE -håll utkik!
Aktuell kurs:  Läs merwww.lendasoasen.se

  •Ordlust!

En inspirationskurs för alla som vill komma igång och skriva. Även för den som redan är i gång och vill ha nya impulser. Läs mer. 

•Fånga berättelsen!

Att berätta är ett oslagbart sätt att nå fram till andra människor. Men vad ska man berätta? Genom en tydlig metod, muntliga berättarövningar och skrivuppgifter får du här redskap att hitta just dina historier. Läs mer.

•Skriva för scenen

Dramaturgi och exempel ur teaterns värld varvas med inspirerande skrivuppgifter, eget arbete och livfulla samtal kring texter. Sedan några år är jag ansvarig lärare på distanskursen Att skriva för teater på Hällefors folkhögskola. Jag erbjuder även handledning till skrivande elever och pedagoger under pågående pjäsarbete. Läs mer.

•Från berättelse till pjäs

Manuskurs för dramapedagoger och teaterlärare. Om att bearbeta sagor och litterära texter till användbara pjäsmanus för barn- och ungdomsgrupper. Bokas lämpligen till studiedagar eller som fortbildning. Läs mer.

•Med andra ord

Kreativitetsworkshop för företag och institutioner. En utvecklande halv- eller heldag då rapporter, pm och projektbeskrivningar läggs åt sidan för att utforska språkets möjligheter på oväntade vis i berättelser och dikt. Perfekt  för teambildning, personalutveckling, kick-off etc.

•Kreativa sommarkurser på Kreta

Sedan ca 25 år leder jag varje sommar skrivarkurser i Lendas på södra Kreta, öppen för alla. I denna lilla ljuvliga by vid havet arrangeras även andra kurser under sommaren; i sång, måleri, foto, yoga, retorik mm. Kolla in Svenska Kulturcentret Lendas Kreta,!

Spara

Spara

Spara

Spara