Väderflickans milda makt

Erik, 17 ser fram emot en ensam en helg i familjens sommarstuga och väntar besök  av drömtjejen Gudrun, som han fått kontakt med via internet. Då sitter plötsligt Ben där på verandan. Ben är Eriks bror och inte ”som andra”. Som en lillebror fast han är den äldre. Helgen blir inte vad Erik har tänkt sig. En dråplig historia om kärlek, väder och konsten att kommunicera.

Läs ett utdrag ur pjäsen (pdf)

fakta:

Tre skådespelare. Målgrupp: högstadiet & gymnasiet. Teman i pjäsen: norm kontra avvikelse, sociala koder, syskonskap, första kärleken.

uruppförande:

Cirkus Tigerbrand, Stockholm 2007.  Regi: Patrik Franke.  I rollerna: Ida Wahlund, Henrik Ståhl och Danny Eriksson. Pjäsen spelades offentligt och som skolföreställning samt på turné runt om i landet 2007-2009.

Danny Eriksson & Henrik Ståhl. Foto: Marika Stiernborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bloggat om föreställningen:

”Det är nästan pinsamt att se sig själv på det sättet -vilket alltså är ett tecken på att föreställningen är väldigt realistisk och bra. Jag känner igen mig själv i både Ben och Erik; Ben i förhållande till min egen autism, och Erik i det kluvna sättet jag försökte hantera min före detta pojkvän. Egentligen är ämnet komplicerat och tungt men det känns inte så. Tonåringarna i publiken skrattade en del både åt det autistiska beteendet och åt det neurotypa. Själv tycker jag att krocken däremellan är det mest intressanta.”

< Tillbaka till Pjäser