Ordburken

Jag är så nöjd…

…med de två veckokurser jag haft i sommar. En i böran och en i slutet. Veckan före midsommar hade jag ’Ordlust!’ i Lendas, på Kreta -mitt (och många andras) sommarparadis. 8 engagerade deltagare skrev och skrev och delade, lyssnade, funderade, skrev om. Fascineras över tilliten… att bara sätta pennan till papperet och lita på att det kommer något. Såklart lättare när man är i en grupp och när man får övningar serverade av mig.        Sen kom den varma härliga juli här hemma med många bad och varma goa kvällar i trädgården…  Första veckan i augusti var det dags igen. Då åkte jag till Skåne och Fridhems folkhögskola där jag hade en veckas ’Skriva för scenen’. 11 deltagare från från såväl Göteborg, Stockholm som Skåne samlades för att ta itu med pjässkrivarkonsten!  Mycket att vända och vrida på där, när allt ska berättas i dialoger och mellanrum. Vilken verkstad det blev! Förutom att skriva eget och mycket så tog vi del av både radioteater och TV-teater. jämförde text och uppsättning och diskuterade mycket!  Det värmer att tänka på dessa 19 personer som åkte hem sedan med nyskrivna utkast i sina skrivblock, kanske nya ideer, nya vänner och förhoppningsvis inspiration som räcker ett tag. Jag har ett SÅ roligt jobb.

Föregående post
Nästa post